YATAĞIM MUTFAK TEZGAHIM

4 Jun

                                                                                                               ÇİLEKLİ TART

çilekli tart

Yemeye programlanmış bir Terminator edasıyla buzdolabını talan ediyor, evde ıvır zıvır diye tabir edilen abur cuburların mekanı  üçüncü çekmeceye dadanıyor, hiç tarzım olmayan -tulum peynirinden sonra ağzıma haşhaşlı lokum atma gibi hareketler yapıyorum … Nedeni mi? Askerden geldim de ondan! 5,5 ayda verilen 10 kiloyu aceleyle almazsam kuruyup gidecekmişim gibi bir his var içimde. E hal böyle olunca mutfağa yatağımı atıp orda yatıp orda kalkma sendromu var üzerimde. Hatta iş o kadar vahim bir hal aldı ki mutfağa gizlice girip beni buzdolabın açılmış kapağı önünde Serdar ORTAÇ stayla yerde oturmuş halde yakalamanız mümkün! İşte yine buzdolabı önünde oturup dolabın meyve/sebze bölümündeki çileklere pumanın ceylana odaklanması ciddiyetinde odaklanmıştım ki  çileklerde bir eksiklik olduğunu farkettim. Çileklerin altında şanti onun altında da tart hamuru yoktu azizim! Dedim ki bu duruma hemen el atıla sonra attım kendimi yatağım olan mutfak tezgahına…

Malzemeler :

  • 10-12 adet orta büyüklükte çilek
  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı soğuk süt
  • 2/3 su bardağı un
  • 2/3 su bardağı pudra şekeri
  • 5 yumurta
  • 150 gr tereyağı
  • 200 gr çikolata (tercihe göre bitter veya sütlü)
  • 1 çimdik tuz
  • 1 yemek kaşığı sıcak su

Hazırlanışı :

  • Öncelikle bir su bardağı soğuk sütle krem şantiyi hazır edip dolapta bekletin.
  • Bir sos tenceresine çikolatayı (küçük parçalara ayırıp) ve sıcak suyu ekleyip kısık ateşte eritin.
  • Tereyağını benmari usulu eritin ve tamamen erimiş çikolatalarınızın üstüne kaşık kaşık koyarak tereyağını çikolataya yedirin.
  • Yumurtaların sarılarını ve beyazlarını ayırın; beyazları tuzla birlikte köpük kıvamına gelene kadar mikserle çırpın, sarılarıysa pudra şekeriyle 4-5 dk mikserle çırpın.
  • Çikolata tereyağı karışımı homojen bir hal aldıktan sonra ocaktan alın ve içine azar azar yumurtanın çırptığınız sarılarını ekleyin ve ortaya çıkan karışıma bu sefer de yumurtanın köpürtülen beyazlarını azar azar ekleyin.
  • Ortaya çıkan karışım içine unu da ekleyerek tart hamurunu hazır hale getirin.
  • 175C derecede önce tereyağla yağlanmış sonra da unlanmış tart tepsisinde 15-20 dk pişirin ve kontrol için bilindik bıçak ya da kürdan numarasını deneyin.
  • Fırından çıktıktan sonra tart kekini 1 saat dinlenmeye ayırın. Kek hem yumuşak süngerimsi bir hal alacak hem de hacmen biraz  küçülecek.
  • Kekin üstünü krem şantiyle kaplayın ve arzunuza göre dilimlediğiniz çilekleri tartın üstüne döşeyin. Vanilyalı dondurmayla efsane bir şey oluyor benden söylemesi ,) MG

                                                                                                                                                                                BON APPETIT

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: