BİZE KEK YAPTIM

12 Nov

LİMONLU BADEMLİ KEK

Günlerden bir sonbahar akşamı. Lisans öğrenimim bitmiş ohh diye rahatlamışım ama hayat kendisinin sadece çalışmak olduğunu gözüme sokarcasına KPDS’yi önüme sürmüş. İşte o güzel akşama bu şekilde leke sürülmüş. E lekelenmiş bir günde ders mi çalışacaktım! Çalışmamak adına yaptığım bilindik aktivitem için mutfağa girdim işte o vakit hemencecik bir kek yapıla dedim kendime ve işte bu tarif canlandı zihnimde ,) Yanında bir fincan İngiliz çayıyla denenmiş olup enfes bulunmuştur…

Malzemeler:

  • 3 tane lime limon
  • 1 çay bardağı badem
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 y. kaşığı taze yoğurt
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ (mısırözü yağ tercih edin)
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin

Hazırlanışı:

  • Öncelikle fırın ısınızı 180c dereceye getirin. Bir cezvede kaynamış suya bademleri ekleyin  2-3 dk kaynatın ve ocaktan alın. Kaynadıktan sonra bademlerin kahverengi trençkotlarının nasılda kolay soyulduklarını göreceksiniz : ) Soyma işlemi kolay ama bu işi bir işe yaramayan kardeşinize devredip limonlara geçebilirsiniz : )
  • Lime limon kullanmanız kekinizdeki limon aromasının daha yoğun olmasını sağlayacaktır. Lime tercih ederseniz daha tatminkar bir sonuç alacağınızı temin ederim. Tabi 40 yıllık sarı limonla olmaz mı? Olur tabiki. Limonları yıkayın ve bıçakla kabuklarını ince şekilde soyun. Çok kalın soyup beyaz kısımları fazla olursa limon tadı yerine acılığını elde edersiniz. Soyduğunuz ince limon kabuklarını ve bademleri rondoda istediğiniz kalınlığı elde edene kadar çekin. Soyulmuş limonların suyunu sıkın. Limon suyu ve rondoda çektikleriniz bir kenarda beklesin sizde hamuru yapmaya başlayın.
  • Yumurtalarla şekeri mikserde köpürene kadar çırpın. Yoğurt ve sıvı yağı ekleyip biraz daha çırptıktan sonra un, kabartma tozu ve vanilini eleyip hamur karışımına ekleyin. Orta boy 3 tane lime suyu yarım bardağa tekabül ediyor kenarda beklettiğimiz limon suyunu ve nefis kokan badem lime kabuğu karışımını yağladığınız (ben bu sefer katı yağ tercih ederek tereyağ kullandım) kek kalıbınıza döküp fırına verin.
  • Talimatları eksiksiz yaptıysanız kekiniz 20. dk da pişmiş olacaktır. Üstünü biraz daha kızartma amaçlı 5 dk daha  bekleyin ve altın rengini alınca kekinizi fırından alın. Pişip pişmediğini öğrenmek için kekinize chopstick batırın dememe gerek yok herhalde =P Servis yapmadan lime rendeleyip kekinizin üstüne serpebilirsiniz. MG

BON APPETIT

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: