BURHAN ALTİNTOP EV EKONOMİSİ

13 Jul

CEVİZLİ TRUFFLE

cevizli truffleBizim evde kesinlikle çöpe atılmayacak bir şey varsa o da ekmektir. Çoğu inanışta olduğu üzere ekmek kutsaldır, yere düşürülmesi günahtır, bir parça bulamayanı vardır, Afrika’daki çocuklar ne yapsındır. Bütün bunlar düşündürülerek yetiştirildik. İyi mi oldu bence çok da iyi oldu. İsraf ciddi bir konu! Akla gelebilecek her şeyin israfının yapılabildiği günümüzde insan haliyle düşünüyor ne olacak bu dünyanın hali… Allah’tan içimde Burhan ALTİNTOP ev ekonomisi yatıyor da mutfağımdan pek bir şey atılmıyor. Her şey geri dönüşüme atılıyor, (cam, kağıt, pil vs.) No-frostla ilişki bazında 3. seviyeye geçiliyor, bozulmaya yüz tutacak yiyecekler önden tüketiliyor… evde bir nevi FIFO (First In First Out) sistemiyle çalışıyorum. İşte aynı bilinçten yola çıkarak bu truffleları yaptım. Bildiğiniz üzere truffle bir çeşit çikolata kullanılacak malzeme ve hayal gücünüze göre çeşitleri sınırsız. Bende zamanında kalan keklerle yaptığım bu truffleları, Çiko‘yla birlikte Tokyo’da saatin kaç oldunğuna bakarak afiyetle yedik :)

Malzemeler :

  • 350-400 gr kek (Benim kekim önceden yapılma cevizli bir kekti siz istediğiniz kekle yapabilirisiniz.)
  • 200 gr pasta çikolatası (Hipermarketlerde kolaylıkla bulabilirsiniz.)
  • 2 yemek kaşığı süt
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • 2 ml Citron (lime) esansı (Hipermarketlerde kolaylıkla bulabilirsiniz.)
  • Süslemesi için istediğiniz malzemeyi kullanabilirsiniz. (ben kakao, kıyılmış ceviz, beyaz çikolata ve Dr.Oetker Sprinkles’lerini tercih ettim.)

Hazırlanışı :

  • Keki rondo yardımıyla un ufak hale getirin.
  • Pasta çikolatasını benmari ya da mikrodalga fırın yardımıyla içine sütü, citron esansını ve tereyağını da ekleyerek eritin.
  • Eriyen çikolata karışımını kıyılmış kekin üzerine boşaltın ve elinizle kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun.
  • Yoğurup hem kıvam kazandırdığınız hem de çikolatayı iyice yedirdiğiniz çikolatalı hamur karışımına ister eliniz yardımıyla isterseniz kalıp yardımıyla ikramlık çikolata boyutlarında şekil verin.
  • Yaklaşık 30-35 tane olacak truffleları istediğiniz malzemeyle süsleyin ve buzdolabında muhafaza edin.  Bir gün dinlendirdikten sonra yerseniz asıl truffle deneyimini tatmış olursunuz. MG

BON APPETIT

About these ads

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 603 other followers

%d bloggers like this: